Διέψευσε κατηγορηματικά το απόγευμα της Τετάρτης ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, τα σενάρια περί επικείμενης αύξησης του συντελεστή φορολογίας των ναυτικών, χαρακτηρίζοντάς τα ως «πρωταπριλιάτικο αστείο».

«Ακόμα και ως τέτοιο, δημιουργεί ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα όσων «διέρρευσαν» την είδηση, δεδομένου ότι διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία το θέμα της απλήρωτης ναυτικής εργασίας και της υψηλής ανεργίας μεταξύ των ναυτικών δοκιμάζει τις αντοχές όλων μας» ανέφερε.

«Δεν κατανοούμε τη σκοπιμότητα τού να δημιουργείται κλίμα σύγχυσης και ανησυχία σχετικά με ένα τόσο κορυφαίο ζήτημα, σε μια στιγμή που τα προβλήματα της ναυτεργασίας είναι τόσο οξυμένα και οι προσπάθειες για την αντιμετώπισή τους είναι στην πρώτη προτεραιότητα όλων μας» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας.

Ο κ. Δρίτσας επικοινώνησε με το υπουργείο Οικονομικών και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη σχετικά με την αύξηση της φορολογίας στους ναυτικούς. Η σχετική διάψευση δημοσιοποιήθηκε και μέσω Δελτίου Τύπου που εκδόθηκε την Τετάρτη από το υπουργείο Οικονομικών.