Εναν 47χρονο που οδηγούσε ταξί με εμφανώς πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας προσήγαγαν στο Τμήμα Τροχαίας Περιστερίου αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης

Από τον περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων του οχήματος και της ταμειακής μηχανής του από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, προέκυψε ότι πλαστές ήταν και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, η απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, καθώς και το ηλεκτρονικό αναγνώσιμο σήμα.

Η ταμειακή μηχανή δεν έφερε την προβλεπόμενη σφραγίδα από εξουσιοδοτημένο συνεργείο, ενώ από απόκομμα εκτυπωθείσας απόδειξης προέκυψε αναντιστοιχία του Αριθμού Μητρώου (ΑΔΗΜΕ) του ταξιμέτρου και της ταμειακής μηχανής.

Ως εκμεταλλευτής του οχήματος εμφανίζεται άτομο τα στοιχεία του οποίου δεν αντιστοιχούν σε υπαρκτό πρόσωπο, πλην του ΑΦΜ που χρησιμοποιήθηκε στο κατατεθέν ιδιωτικό συμφωνητικό, το οποίο και αντιστοιχεί σε άλλο πρόσωπο.

Ο 47χρονος οδηγός συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, για απάτη, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, υποκλοπή μεταφορικού έργου και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Το χρηματικό όφελος από την παράνομη αυτή δραστηριότητά του εκτιμάται συνολικά σε 116.000 ευρώ.

Το όχημα, καθώς και τα λοιπά πειστήρια (ταξίμετρο, πινακίδες, άδεια κυκλοφορίας, απόδειξη τελών κυκλοφορίας) κατασχέθηκαν, προκειμένου να αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, Διεύθυνση Μεταφορών Πειραιά, Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων) για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.