Εναν 58χρονο άστεγο συνέλαβαν στη Θεσσαλονίκη αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων, για ασελγείς πράξεις σε βάρος 11χρονου αγοριού Ρομά.

Καθοριστικό ρόλο για την αυτόφωρη σύλληψη του δράστη έπαιξε η παρατηρητικότητα περίοικου, που ενημέρωσε έγκαιρα τις αστυνομικές Αρχές, όταν το απόγευμα της περασμένης Κυριακής αντιλήφθηκε τις ύποπτες κινήσεις του 58χρονου, ο οποίος ασελγούσε σε βάρος του παιδιού σε υπαίθριο χώρο της Δυτικής Θεσσαλονίκης (παλαιός σταθμός).

Με βάση την περιγραφή του, ο δράστης αναζητήθηκε και τελικά συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ παράλληλα εντοπίστηκε και το αγόρι.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, ο ανήλικος, παρουσία ψυχολόγου, αναγνώρισε τον δράστη, ενώ η μητέρα του δήλωσε άγνοια του περιστατικού.

Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε και δεύτερη δικογραφία για το αδίκημα της αποπλάνησης παιδιών, καθώς εκκρεμούσε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αμφισσας για παραβίαση όρων κράτησης.

Ο δράστης είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση,καθώς τον Αύγουστο του 1985 σκότωσε με καραμπίνα αστυνομικό στο δάσος του Σέιχ Σου. Καταδικάστηκε επίσης γιαοπλοφορία, κλοπές, ζωοκλοπή, επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία.

Εξέτισε 20 χρόνια κάθειρξης και αποφυλακίστηκε προ δεκαετίας με περιοριστικούς όρους, τους οποίους παραβίασε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.