Την ύπαρξη προβλημάτων και στην ευρύτερη περιοχή του Κορυδαλλού, εξαιτίας της διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής στις φυλακές, το προσεχές διάστημα, αναγνώρισε από του βήματος της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, με αφορμή σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Κατριβάνου.

«Η δίκη είναι ιστορική και με διεθνές ενδιαφέρον», είπε η κα Κατριβάνου.

Και επικαλούμενη τόσο υπομνήματα από πλευράς της πολιτικής αγωγής και του Δήμου μέσω των οποίων αναδεικνύονται αυτά τα προβλήματα, όσο και το βίαιου περιεχομένου ιστορικό της παρουσίας μελών της ΧΑ σε αίθουσες δικαστηρίων κατά το παρελθόν, ζήτησε να δρομολογηθεί η αλλαγή του χώρου εκδίκασης της συγκεκριμένης υπόθεσης από τις φυλακές Κορυδαλλού στο Εφετείο, στο κέντρο των Αθηνών.

Ο κ. Παρασκευόπουλος, αφού χαρακτήρισε την εν λόγω δίκη «ακραία από πλευράς μεγεθών», καθώς «ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρχε τόσο μεγάλος αριθμός κατηγορουμένων και δημοσιογράφων», σημείωσε ότι για μια τέτοια δίκη «η χώρα μας ήταν απροετοίμαστη από πλευράς υποδομών».

Είπε ότι απευθύνθηκε στον Πρόεδρο του Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου, σε μια προσπάθεια αναζήτησης εναλλακτικής λύσης.

Από την απάντηση που έλαβε από το τριμελές Συμβούλιο του Εφετείου, προκύπτει ότι από τυχόν μεταφορά του χώρου διεξαγωγής της δίκης στο συγκεκριμένο χώρο, θα προκαλούνταν προβλήματα δυσλειτουργίας για όλες τις υπόλοιπες υποθέσεις.

«Είμαστε σε κατάσταση ανάγκης. Προβλήματα και στον Κορυδαλλό και στο Εφετείο. Η αλλαγή της αίθουσας πλέον δεν είναι δυνατή», πρόσθεσε.

Συμπλήρωσε, πάντως, ότι αν κάποιος εκ των παραγόντων, κατά την πρώτη ημέρα της διαδικασίας, ζητήσει για λόγους μη ομαλής λειτουργίας αναβολή της δίκης και αν το Δικαστήριο κάνει αποδεκτό το αίτημα, τότε το υπουργείο Δικαιοσύνης θα αναλάβει να αναζητήσει άλλον, κατάλληλο χώρο.

Με βάση τον έως τώρα σχεδιασμό, προβλέπονται 153 θέσεις για το κοινό, 128 για δικηγόρους, ενώ οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ θα βρίσκονται σε διπλανή αίθουσα.

Από την πλευρά της η κυρία Κατριβάνου είπε ότι είναι απαράδεκτες «οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα διεξαχθεί η δίκη» υποστηρίζοντας ότι «τα μέλη της ΧΑ θα εκβιάζουν και θα τρομοκρατούν τους μάρτυρες».