Εληξε, λίγο μετά τις 3.30 το απόγευμα της Τετάρτης, η κατάληψη στο κτίριο της Νομικής Σχολής Αθηνών από αντιεξουσιαστές.

Επειτα από έξι ημέρες, οι νεαροί καταληψίες, πλαισιωμένοι από άλλους νεαρούς που δήλωναν «αλληλέγγυοι», αποχώρησαν σε πορεία και προς την οδό Σόλωνος από το κτίριο της Νομικής Σχολής.Λίγο νωρίτερα είχαν αποχωρήσει και τα ΜΑΤ που από νωρίς είχαν παραταχθεί γύρω από το κτίριο εμποδίζοντας την είσοδο σε άλλους επίδοξους καταληψίες.

Το μεσημέρι, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Δημόπουλος βρέθηκε έξω από το κτίριο μαζί με ομάδα φοιτητών σε μια προσπάθεια να διαπραγματευτούν με τους καταληψίες και να γίνει ομαλά η εκκένωση του κτιρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καθηγητές που εισήλθαν στο κτίριο διαπίστωσαν ζημιές σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και έκριναν ότι η Σχολή πιθανότατα δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει την Πέμπτη.

Ο Θάνος Δημόπουλος έχει ήδη καταθέσει μήνυση και έκανε λόγογια διακεκριμένες φθορές στη Νομική.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων εξαπέλυσε σφοδρή κριτική κατά της Πολιτείας για τους βανδαλισμούς την Τρίτη στη Νομική.«Η ανοχή των πολιτών, των φορέων της πόλης και του Δήμου Αθηναίων εξαντλείται. Τα αρμόδια όργανα της πολιτείας δεν επιτρέπεται πια, να παραμένουν αδρανή». Αυτό τονίζεται, μεταξύ άλλων, από τον Δήμο Αθηναίων με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Υπενθυμίζεται ότι σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης,μετά το τέλος της πορείας αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας.

Στο μεταξύ, νέα ανακοίνωση για την κατάληψη της Νομικής Σχολής, εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας τα οποία κατά τον εισαγγελέα «εκτυλίσσονται με επίκεντρο την κατάληψη της Νομικής».

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος επαναλαμβάνει, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι η Εισαγγελία από την Κυριακή έχει ζητήσει από την Αστυνομία «τη λήψη μέριμνας» για την αποτροπή νέων επεισοδίων.

Η ανακοίνωση του Ηλ. Ζαγοραίου έχει ως εξής:

«Με αφορμή τα νεότερα επεισόδια που εκτυλίσσονται, με επίκεντρο την κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών, επαναλαμβάνουμε ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ενήργησε ήδη από την Κυριακή 15/3/2015 ζητώντας το σχηματισμό δικογραφίας και ασκώντας τη δέουσα ποινική δίωξη. Ζητήθηκε δε από τις αστυνομικές αρχές, αφενός η αποκάλυψη και η σύλληψη των δραστών στα πλαίσια του αυτοφώρου , αφετέρου η λήψη μέριμνας από τις αστυνομικές αρχές για την αποτροπή νέων επεισοδίων. Σημειώνεται ότι στην ως άνω σχηματισθείσα το πρώτον από την Εισαγγελία δικογραφία συσχετίστηκε και η μήνυση των κοσμητόρων της Νομικής Σχολής κατά των καταληψιών».

Υπενθυμίζεται ότι από νωρίς το πρωί της περασμένης Παρασκευής το κτίριο της Νομικής Σχολής τελεί υπό κατάληψη, από ομάδα αντιεξουσιαστών που ζητούν την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ (υψίστης ασφαλείας) και των αντιτρομοκρατικών νόμων, αλλά και την απελευθέρωση των συγγενών των κρατουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.