Ενας 38χρονος κι ένας 44χρονος συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στη Μαγνησία, από άντρες της τοπικής Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), για λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο φορτηγά αυτοκίνητα -ένα επικαθήμενο με βουλγαρικές πινακίδες κι ένα τύπου βαν με ελληνικές πινακίδες- να κινούνται στην εθνική οδό και διενήργησαν έλεγχο στα οχήματα.

Στο εσωτερικό του επικαθήμενου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13.040 φιάλες αλκοολούχων ποτών (ουίσκι, βότκα, τεκίλα, τζιν κ.α.), οι οποίες δεν έφεραν την ειδική φορολογική ταινία, αλλά ήταν επιμελώς κρυμμένες μεταξύ άλλων προϊόντων (ειδών διατροφής). Εντοπίστηκε κι ένα κινητό τηλέφωνο, συνδεδεμένο με φορητή μπαταρία και τοποθετημένο στα λαθραία προϊόντα, με σκοπό τον έλεγχο της θέσης του μεταφερόμενου φορτίου, ενώκατασχέθηκαν τα δύο φορτηγά, 740 ευρώ και άλλα πέντε κινητά τηλέφωνα.

Οπως προέκυψε, οι συλληφθέντες είχαν εισάγει τις φιάλες αλκοολούχων ποτών από τη Βουλγαρία, με σκοπό να τις διαθέσουν παράνομα στην Ελλάδα. Ωστόσο, δεν τις είχανδηλώσει στο Τελωνείο κατά την είσοδό τους στη χώρα, ούτε κατέβαλαν τους νόμιμους δασμούς και φόρους.

Διαπιστώθηκε ότι ο 38χρονος συλληφθείς, οδηγός του βαν, λειτουργούσε ως προπομπός κατά τη διάρκεια της διαδρομής του επικαθήμενου.

Αναζητείται άλλος ένας 41χρονος συνεργός τους, ο οποίος λειτουργούσε επίσης ως προπομπός, οδηγώντας Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο.

Υπολογίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι προς το Δημόσιο ανέρχονται σε 124.473,78 ευρώ.

Δύο από τους δράστες έχουν απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Με τη σε βάρος τους δικογραφία, για παράβαση του νόμου περί τελωνειακού κώδικα, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.