Την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού για την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης αλλά και την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού προβλήματος των ελλήνων μηχανικών, ζητά η διοικούσα επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ), με επιστολή της προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε ό,τι αφορά το έργο του Μετρό, στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι πρόκειται ουσιαστικά για ένα απλό τεχνικό έργο, για το οποίο δεν απαιτούνται πρωτότυπες λύσεις παρά μόνο η πολιτική βούληση για να προχωρήσει.

«Η μη λήψη έγκαιρα αποφάσεων οδηγεί μονοσήμαντα στη διακοπή του έργου για άγνωστο χρόνο και με άγνωστες συνέπειες. Οι φορείς της πόλης αλλά και οι αιρετοί της άρχοντες έχουμε τεκμηριώσει την ανάγκη να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο, έχουμε καταθέσει προτάσεις και πλέον ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας γιατί κάθε κωλυσιεργία στην παρούσα φάση θα οδηγήσει σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις» τονίζεται στην επιστολή.

Σχετικά με το ασφαλιστικό των μηχανικών επισημαίνεται ότι η σημερινή κατάσταση του ΤΣΜΕΔΕ χαρακτηρίζεται από 1) αυξανόμενη τάση μη εγγραφής νέων μελών, 2) εντεινόμενη πίεση για διαγραφή των μελών, σε συνδυασμό με αδυναμία καταβολής των εισφορών, 3)άσχημο οικονομικό και επενδυτικό περιβάλλον το οποίο οδηγεί σε συνταξιοδότηση πολλούς μηχανικούς και μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις, τόσο το Επιμελητήριο, όσο και τον ασφαλιστικό φορέα των μηχανικών, 4)επικείμενη, περαιτέρω ενοποίηση του ΕΤΑΑ–ΤΣΜΕΔΕ με τον ΟΑΕΕ και το ΙΚΑ και 5)«κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων και τις οφειλές του κράτους από την τριμερή χρηματοδότηση.