Τη διενέργεια άμεσης πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά το δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ» για την δικογραφία που πήγε στην Εισαγγελία αλλά έμεινε στα αζήτητα για τον 40χρονο παιδόφιλο, που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω την Τρίτη, προκειμένου να διακριβωθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες υπαλλήλων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Εισαγγελίας η δικογραφία δεν αξιολογήθηκε ως κατεπείγουσα προκειμένου να δοθεί άμεσα στον Εισαγγελέα που τη χειριζόταν για να ασκηθεί η δέουσα ποινική δίωξη, καθώς αυτή εστάλη, τον Δεκέμβριο του 2014, μέσω ταχυδρομείου χωρίς καμία κάποια εξωτερική ένδειξη κατεπείγοντος, ως είθισται στις περιπτώσεις αυτές.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Εισαγγελία διατάχθηκε αυθημερόν παραγγελία για την ανακάλυψη του δράση όταν κατατέθηκε αρχικώς η δικογραφία στις 25 Αυγούστου 2014 απευθείας στον Εισαγγελία, όπως επίσης και όταν ζητήθηκε απευθείας πάλι από τον Εισαγγελία παραγγελία για τη διερεύνηση των στοιχείων του δράστη μέσω Facebook.

«Σημειώνεται ότι σε ανάλογες περιπτώσεις, όταν δηλαδή έχει προκύψει η ταυτότητα του δράση και αυτός κρίνεται επικίνδυνος η δικογραφία κατά πάγια πρακτική δεν αποστέλλεται με ταχυδρομείο αλλά παραδίδεται απευθείας στον Εισαγγελέα προκειμένου να εκδοθεί άμεσα ένταλμα σύλληψης», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Καταλήγει δε, λέγοντας ότι η δικογραφία μετά τη σύλληψη του δράση και για νέα αποπλάνηση ανηλίκου χρεώθηκε άμεσα στον Εισαγγελέα ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη, ενώ παράλληλα έδωσε εντολή για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του.