Το μεσημέρι της Τετάρτης θα συνεχίσει την απολογία του ο Παναγιώτης Βλαστός η οποία διεκόπη πριν από λίγο.

Η εξέταση του από τους ανακριτές Κατσιβέλη-Φούκα για το κύκλωμα που δρούσε μέσα από τις φυλακές και στο οποίο φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο, διήρκεσε πάνω από πέντε ώρες.

Ο βαρυποινίτης σύμφωνα με πληροφορίες ρωτήθηκε για πράξεις που αποδίδονται στο κύκλωμα όπως απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκρήξεις, εκβιασμούς, τις οποίες αποκάλυψε η εξαδέλφη του Λίτσα Βλαστού.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Φραγκίσκο Ραγκούση, ο Βλαστός θεωρεί «κατασκευασμένες» τις κατηγορίες της εξαδέλφης του που έγιναν όπως είπε σε συνεργασία με την αστυνομία και υποστηρίζει ότι «ποτέ και για κανένα λόγο δεν την έχει εκβιάσει».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βαρυποινίτης έχει αναλάβει την ευθύνη για τη βομβιστική ενέργεια σε βάρος της εισαγγελέως Τρικάλων Σοφίας Πετράκη που χειριζόταν την υπόθεση της απόπειρας απόδρασής του με ελικόπτερο από τις φυλακές, ωστόσο δεν αποδέχεται τη βομβιστική ενέργεια εναντίον της προέδρου Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή που χειριζόταν την υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου.

Ερωτηθείς για τη σχέση του Βλαστού με έγκλειστα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς ο κ. Ραγκούσης είπε ότι ο πελάτης του δεν υποστηρίζει καμία τρομοκρατική ενέργεια ούτε ταυτίζεται με τρομοκράτες.

«Καμία σχέση δεν έχει ο κ. Βλαστός ούτε με Σέχτα ούτε με καμία άλλη τρομοκρατική οργάνωση. Ποτέ δεν είχε σχέση. Το διαψεύδω κατηγορηματικά, επίσημα είναι η θέση του αυτή», δήλωσε.