Να υπερασπισθούν τους συλληφθέντες ως μεταφορείς δεμάτων από τις φυλακές για λογαριασμό τους επιχειρούν με κείμενο που δημοσιοποιήθηκε χθες το βράδυ στην ιστοσελίδα Inter Arma οι έγκλειστοι της Συνωμοσίας  Πυρήνων της Φωτιάς που αποδέχονται τη συμμετοχή τους στην οργάνωση. Με οργισμένο ύφος αναφέρουν ότι η Αντιτρομοκρατική ξεπέρασε τα όρια κυνηγώντας συγγενείς τους και φιλικά τους πρόσωπα. Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, τους κατηγορούν γιατί μετέφεραν μια τσάντα με ρούχα χωρίς να ξέρουν τι άλλο περιείχε και για χρήματα που προέρχονται από συνεισφορές και εκδηλώσεις αλληλεγγύης.

Μάλιστα σπεύδουν να υποβαθμίσουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Αστυνομία υποστηρίζοντας  χαρακτηριστικά ότι «τα λέιζερ για Καλάσνικοφ» πωλούνται προς δύο ευρώ στο Μοναστηράκι. Παραδέχονται όμως ότι θα τα χρησιμοποιούσαν για αντιπερισπασμό κατά την απόδραση που σχεδίαζαν.

Δηλώνουν ότι θα ξεκινήσουν απεργία πείνας με αίτημα να μη φυλακιστούν οι συγγενείς και οι φίλοι των συγγενών, ενώ εκφράζουν τη συμπαράσταση τους προς την Αγγελική. Εντύπωση προκαλεί ωστόσο ότι δεν κάνουν καμία αναφορά στον «Ιάσονα».