Με κλειστά τα κυλικεία τους κινούνται από τη Δευτέρα οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε αυτά.

Αποτέλεσμα της κινητοποίησης είναι οι επιβάτες να μην μπορούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, που μπορεί να ξεπερνά ακόμα και τις πέντε ώρες, να αγοράσουν ούτε ένα μπουκάλι νερό!
Για την αποφυγή προβλημάτων, η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έδωσε εντολή από το πρωί να διατίθεται δωρεάν νερό σε όποιον επιβάτη το επιθυμούσε, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και αύριο.

Παράλληλα, ενημέρωνε με ανακοινώσεις στους σταθμούς για την απεργία, ώστε οι επιβάτες που επιθυμούσαν να ψωνίσουν κάτι για να φάνε ή να πιουν, να το προμηθεύονται από τους σταθμούς.

Σημειώνεται, ότι οι εργαζόμενοι των κυλικείων δεν είναι υπάλληλοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά δουλεύουν για λογαριασμό ιδιωτικής εταιρίας catering, η οποία έχει υπογράψει σχετική σύμβαση με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι έντονα δυσαρεστημένη από την εξέλιξη αυτή και την ταλαιπωρία που προκαλείται στο επιβατικό κοινό λόγω της κινητοποίησης, ώστε σκέφτεται να ενεργοποιήσει τη ρήτρα διακοπής της σχετικής σύμβασης.