Εξι άτομα ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της πολυμελούς σπείρας ληστών, που είχε αποκομίσει λεία τουλάχιστον 122.000 ευρώ από καταστήματα της Λαχαναγοράς στη Θεσσαλονίκη.

Συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της τοπικής Διεύθυνσης Ασφάλειας,τέσσερα από τα μέλη της, όλοι Έλληνες, ηλικίας 22, 23, 27 και 30 ετών, ενώ αναζητούνται ένας 33χρονος Ελληνας κι ένας 30χρονος Αλβανός.

Οπως διαπιστώθηκε, από τον Ιανουάριο του 2014, οι έξι άντρες συνέστησαν ομάδα και διέπραξαν οκτώ ληστείες και κλοπές σε βάρος ιδιοκτητών και υπαλλήλων καταστημάτων της Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, καθώς και ενός ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στον Εύοσμο.

Οι δράστες επιτηρούσαν τα θύματά τους, μετά από πληροφορίες που τους παρείχε ο 30χρονος αλλοδαπός συνεργός τους, ο οποίος εργαζόταν στη Λαχαναγορά. Κατόπιν, τα αιφνιδίαζαν κατά τη μεταφορά χρηματικών ποσών-εισπράξεων των επιχειρήσεων.

Σε μία περίπτωση, μάλιστα, μέλος της συμμορίας αφαίρεσε 30.000 από το εσωτερικό οχήματος στο οποίο επέβαινε υπεύθυνη καταστήματος και το οποίο ακινητοποίησε προκαλώντας του φθορά στα λάστιχα. Στην κλοπή αυτή συνέδραμε και συνεργός του, ο οποίος στάθμευσε αυτοκίνητο μπροστά από το ακινητοποιημένο όχημα της παθούσας, με σκοπό να εμποδίσει την απομάκρυνσή της και να διευκολύνει τη διαφυγή του συνεργού του.

Σε έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευές και πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, ευρήματα που σχετίζονται με την πρακτική των μελών της σπείρας να χρησιμοποιούν τηλεφωνικές συνδέσεις δηλωμένες σε στοιχεία τρίτων-αλλοδαπών, προκειμένου να δυσχεράνουν την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό τους από τις αστυνομικές Αρχές.

Επιπλέον, κατασχέθηκε καταγραφικό μηχάνημα με εγκατεστημένες κάμερες, που κατέγραφε δημόσιο χώρο έξω από το σπίτι ενός εκ των δραστών.

Οι συγκεκριμένοι κακοποιοί έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, καθώς σε βάρος τους έχει σχηματιστεί πλήθος δικογραφιών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ληστείες.

Πλέον θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με δικογραφία σε βάρος τους για σύσταση συμμορίας, ληστεία κατά συναυτουργία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.