Προθεσμία για την Πέμπτη ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί η Αγγελική Σπυροπούλου, συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού, η οποία συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στη Σαλαμίνα.

Προθεσμία πήραν επίσης η μητέρα και η σύντροφος του καταδικασμένου για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Γεράσιμου Τσάκαλου που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Οι δύο κατηγορούμενες θα απολογηθούν την Τρίτη.

Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν λίγες ώρες μετά τη σύλληψη της Αγγελικής και ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κατηγορία για υπόθαλψη εγκληματία.

Η 22χρονη φοιτήτρια Αγγελική Σπυροπούλου φέρεται ως βασικός συνεργάτης του Ξηρού και ως συνδετικός κρίκος του ίδιου με τη οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Το μεσημέρι της Δευτέρας συνελήφθη και η 26χρονη σύζυγος του Γεράσιμου Τσάκαλου, ο οποίος είναι έγκλειστος των φυλακών μαζί με τον αδερφό του, Χρήστο, για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Η νεαρή μαζί με τη μητέρα των αδερφών Τσάκαλου (που επίσης συνελήφθη) κατηγορείται για υπόθαλψη, καθώς στο σπίτι τους στη Σαλαμίνα κρυβόταν το τελευταίο διάστημα η Αγγελική Σπυροπούλου, η οποία συνελήφθη σήμερα το πρωί.

Σε βάρος της 60χρονης και της 26χρονης εκδόθηκαν από τον ειδικό εφέτη ανακριτή εντάλματα σύλληψης για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και θα προσαχθούν τη Δευτέρα στον Εισαγγελέα Πειραιά.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι το απόγευμα της Δευτέρας έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτι στου Γκύζη, επί της οδού Νικηφόρου Λύτρα, όπου διαμένει η συλληφθείσα 26χρονη σύζυγος του Γεράσιμου Τσάκαλου.

Την ίδια ώρα,νέα προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή ο 32χρονος που συνελήφθη για την υπόθεση Ξηρού, το περασμένο Σάββατο. Εις βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση.

Την ίδια ημέρα ενώπιον του ανακριτή θα οδηγηθεί και η 36χρονη που συνελήφθη, επίσης, το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα μετέφερε μηνύματα των έγκλειστων για συμμετοχή στην Οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς σε ελεύθερους συνεργύς τους.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο συνελήφθη ακόμη ένας 39χρονος που εμπλέκεται στην υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού και κατηγορείταιγια ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.