Με τη μέθοδο του δούρειου ίππου –της εξασφάλισης, δηλαδή, πληροφοριών εκ των έσω –έμπαινε στα σπίτια ηλικιωμένων και ανήμπορων ανθρώπων η συμμορία του άλλοτε ολυμπιονίκη Αφταντίλ Ξανθόπουλου. Εντεκα άτομα, Γεωργιανοί, μαζί με τον Ξανθόπουλο, ανάμεσά τους τέσσερις γυναίκες, συνελήφθησαν από την Αστυνομία. Οι γυναίκες ήταν αποκλειστικές νοσοκόμες και οικιακές βοηθοί των θυμάτων της συμμορίας. Ο ρόλος τους ήταν να παρέχουν στη συμμορία πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση και τις συνήθειες των εργοδοτών τους.

Τα μέλη της συμμορίας εντόπιζαν σε μπαρ και καφετέριες όπου σύχναζαν ομοεθνείς τους γυναίκες που εργάζονταν είτε ως αποκλειστικές νοσοκόμες, είτε ως οικιακές βοηθοί. Τις προσέγγιζαν και αποσπούσαν πληροφορίες για τους εργοδότες τους, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Μάθαιναν με κάθε λεπτομέρεια για την οικονομική κατάσταση αλλά και για τα μέτρα ασφαλείας που ελάμβαναν στα σπίτια τους. Τα μέλη της συμμορίας έχουν διαπιστωμένα κάνει δύο ληστείες στην Αγία Παρασκευή και το Μαρούσι, καθώς και επτά διαρρήξεις – κλοπές.

Η ληστεία στην Αγία Παρασκευή έγινε στις 19 Ιανουαρίου, με θύμα μια 74χρονη γυναίκα. Στην περίπτωση αυτή επέλεξαν να κοιμίσουν το θύμα τους με τη χρήση υπνωτικών φαρμάκων και στη συνέχεια, ανενόχλητοι, έκλεψαν 3.600 ευρώ που είχε στο διαμέρισμά της. Στη δεύτερη περίπτωση, εισέβαλαν στο σπίτι 83χρονης στο Μαρούσι, η οποία μένει με τον γιο της που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Εδεσαν, χτύπησαν και απείλησαν με μαχαίρι τη γυναίκα για να αρπάξουν τελικά 2.000 ευρώ που βρήκαν στο σπίτι.

Οπως είπε ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης παρουσιάζοντας την υπόθεση, επιπλέον «έχουν εξιχνιασθεί και επτά περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών με την ίδια μεθοδολογία. Ηδη είμαστε στη διάρκεια της ανακρίσεως, στη διάρκεια κατασχέσεως πολλών τιμαλφών, κοσμημάτων, ρολογιών και διαφόρων αντικειμένων από κατοικίες». Πρόκειται για κλοπιμαία τα οποία θα αποδοθούν στη συνέχεια στους ιδιοκτήτες τους.