Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την επιστροφή των απολυμένων από το Δημόσιο, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος.

«Επικοινώνησα με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος μου είπε να επιταχύνουμε το νομοσχέδιο που αφορά στην επιστροφή των απολυμένων στο Δημόσιο. Είναι αποκατάσταση αδικίας» λέει ο κ. Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο.

«Το πραγματικό μεταρρυθμιστικό έργο είναι να αλλάξουμε άρδην τις δομές της διοίκησης» σημειώνει, ενώ σε ερώτηση για τα χρονοδιαγράμματα της επιστροφής των απολυμένων, απαντά: «Θα γίνει το συντομότερο δυνατό, λαμβανομένων υπόψη των συνθηκών. Η επιστροφή θα συνδυαστεί και με μια μίνι εθελοντική κινητικότητα. Θα προσπαθήσουμε να συμβιβάσουμε δύο πράγματα. Αποκατάσταση της αδικίας με την κάλυψη ορισμένων επειγουσών αναγκών σε τομείς που μπορεί να καλυφθούν, με βάση το προφίλ των εργαζομένων, οι οποίοι θα γυρίσουν».

Ο κ. Κατρούγκαλος διαβεβαιώνει ότι σε αυτούς που θα επιστρέψουν, περιλαμβάνονται και οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και προσθέτει ότι ο ίδιος σε συνεννόηση με τον Γ. Βαρουφάκη, ζήτησε «από τον δικηγόρο των καθαριστριών να συμφωνήσει σε μια αναβολή (στον Άρειο Πάγο), ακριβώς για να μη λυθεί το ζήτημα δικαστικά, που θα μπορούσε να λυθεί ενδεχομένως δυσμενώς για τις καθαρίστριες, και να δοθεί μια αναβολή, ώστε να προχωρήσουμε στη νομοθετική ρύθμιση».

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση των υπαλλήλων, επαναλαμβάνει ότι «δεν πρέπει να έχει τιμωρητικά χαρακτηριστικά» και προσθέτει: «οπωσδήποτε για εμάς δεν συνδέεται με τις απολύσεις».