«Συμπλήρωσα δύο χρόνια εξορίας στα Διαβατά. Εξοστρακισμένος!» γράφει σε νέα επιστολή του από τη φυλακή ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, χαρακτηρίζοντας εαυτόν «εξιλαστήριο θύμα», «αποδιοπομπαίο τράγο» και «θύμα σκευωρίας» με στόχο τον πολιτικό του θάνατο.

Παράλληλα, ζητεί από τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο να ενημερωθεί σε βάθος για την υπόθεσή του.

«Καλώ τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης να ζητήσει να ενημερωθεί σε βάθος για την υπόθεση των υπεξαιρέσεων στον Δήμο Θεσσαλονίκης που είχαν ξεκινήσει 6 ολόκληρα χρόνια πριν ορκισθώ Δήμαρχος, να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες προχώρησαΑΜΕΣΑμόλις έλαβα γνώση των υπεξαιρέσεων αυτών, να διαβάσει ο ίδιος το σκεπτικό της εναντίον μου απόφασης, να διαβάσει το σκεπτικό των 2 Εφετών που υπογράφουν ότι είμαιΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΘΩΟΣ, να μελετήσει τιςΕΠΤΑ(7) αλλαγές του εναντίον μου κατηγορητηρίου για να αντιληφθεί πως βρίσκεται τόσοΑΔΙΚΑστην φυλακή ο επί δωδεκαετία (1999-2010) εκλεγμένος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Συμπλήρωσα δύο χρόνια εξορίας στα Διαβατά. Εξοστρακισμένος!» συνεχίζει ο πρώην δήμαρχος, ο οποίος χαρακτηρίζει εαυτόν «εξιλαστήριο θύμα», «αποδιοπομπαίο τράγο» και «θύμα σκευωρίας» με στόχο τον πολιτικό του θάνατο.

Εκφράζει δε την πεποίθηση θα δικαιωθεί μετά την αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε προ μηνός στον Άρειο Πάγο καθώς δεν μπορεί, όπως αναφέρει, να επικρατήσει το άδικο στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.