Σε πλήρως εξοπλισμένα με την τελευταία τεχνολογία εργαστήρια-φυτώρια υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης (skunk) είχαν μετατρέψει τρεις πολυτελείς μεζονέτες στο Πικέρμι, στο Λαγονήσι και στην Νέα Πεντέλη, τα μέλη οργανωμένης συμμορίας την οποία αποτελούσαν άτομα βιετναμέζικης καταγωγής.

Μετα από έρευνες της Ασφάλειας η συμμορία εξαρθρώθηκε και συνελήφθησαν έξι μέλη της, ανάμεσά τους και ο αρχηγός της οργανωμένης σπείρας.

Τα πολυτελή σπίτια εντοπίστηκαν και κατά τους ελέγχους κατασχέθηκαν πάνω από 4.700 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, καθώς και περίπου 119 κιλά κάνναβης.

Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήρεις εξοπλισμοί εργαστηρίων – φυτωρίων καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης.

Οι ποσότητες των ναρκωτικών, σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών, προορίζονταν κυρίως για την ευρωπαϊκή αγορά.

Τα αναμενόμενα κέρδη για την συμμορία θα ήταν τεράστια καθώς θα υπερέβαιναν τα 50 εκατ. ευρώ. Ενδεικτικό είναι ότι το skunk έχει πάρει το προβάδισμα σε σχέση με άλλα υποπροϊόντα κάνναβης και η αξία του μπορεί να φθάσει ακόμα και τα 10.000 ευρώ το κιλό.

Τα μέλη της συμμορίας είχαν συγκεκριμένους ρόλους: άλλα μέλη ηταν καλλιεργητές, άλλοι είχαν τον ρόλο των επιτηρητών – φυλάκων και άλλοι τον συντονισμό και την καθοδήγηση για τη διαδικασία καλλιέργειας και περαιτέρω διακίνησης της κάνναβης.

Οι μεζονέτες – εργαστήρια είχαν πλήρη εξοπλισμό, όπως εγκαταστάσεις μετασχηματισμού τάσεως ρεύματος, φίλτρα αέρος, υγραντήρες, σωλήνες εξαερισμού, φορητοί ψεκαστήρες, τσουβάλια λιπάσματος, λάμπες αλογόνου, ανεμιστήρες κλπ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ασκήθηκαν σε βάρος τους κακουργηματικές διώξεις για την κατασκευή και περαιτέρω προώθηση των ναρκωτικών ουσιών και αύριο το μεσημέρι παραπέμπονται στον ανακριτή.