Μετ’ εμποδίων οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.

Από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαύριου δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Πέραμα-Σαλαμίνα, ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα πλοία κλειστού τύπου φθάνουν μόνο μέχρι την Αίγινα.

Κλειστές παραμένουν οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Βόλος-Σποράδες, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και Καβάλα Πρίνου-Κεραμωτή.

Από την Ηγουμενίτσα για την Κέρκυρα τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Ανοιχτή παραμένει προς το παρόν η γραμμή Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά. Κλειστό είναι το Ρίο-Αντίρριο.

Η γραμμή Κυλλήνη-Ζάκυνθος παρέμεινε κλειστή για 12 ώρες την Παρασκευή και εκφράζονται φόβοι ότι μετά το μεσημέρι ενδέχεται να διακοπούν και πάλι τα δρομολόγια, καθώς ένα νέο κύμα κακοκαιρίας πλησιάζει την περιοχή με πολύ ισχυρούς ανέμους.

Στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν δυνατές βροχοπτώσεις και έπνεαν θυελλώδεις άνεμοι που είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε ορισμένα σημεία του νησιού και τη ρίψη δέντρων.

Προβλήματα στο δρομολόγιο επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα, προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι. Λόγω των ισχυρών κλυδωνισμών που δέχτηκε το πλοίο ανοικτά της Λευκάδας, έσπασαν οι ιμάντες που ήταν δεμένες δύο νταλίκες, με αποτέλεσμα αυτές να ανατραπούν, ενώ υλικές ζημιές υπέστησαν και άλλα φορτηγά.

Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και αυτή την ώρα γίνεται εκφόρτωση και καταγραφή των ζημιών.

Με καθυστέρηση έφτασε στην Ηγουμενίτσα από την Πάτρα το Super Fast II με 341 επιβάτες. Το πλοίο ταξίδευε προς την Ηγουμενίτσα με 8 μποφόρ και όταν έφτασε στο λιμάνι διαπιστώθηκε ότι αρκετά από τα Ι.Χ. στο γκαράζ είχαν μετακινηθεί.

Όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους.

Το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή συστήνει στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους πρακτορεία.