Στον εντοπισμό και τη σύλληψη 51 μεταναστών προχώρησαν άνδρες του Λιμενικού σε περιοχές κοντά στο Φαρμακονήσι, την Ικαρία, τη Λέσβο και την Πάτρα. Συνελήφθησαν επίσης ένας 51χρονος αλλοδαπός διακινητής και η 46χρονη συνεργός του.

Συγκεκριμένα, 19 μετανάστες εντοπίστηκαν το βράδυ της Τρίτης στην ευρύτερη περιοχή του Μανταμάδου στη Λέσβο, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Δεκαεπτά μετανάστες εντοπίστηκαν, το πρωί της Τρίτης στην παραλία Νελια βόρεια της της Ικαρίας, ενώ 10 μετανάστες εντοπίστηκαν, μεσημβρινές ώρες της Τρίτης στις ανατολικές ακτές του Φαρμακονησίου.

Επίσης, τέσσερις μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, το απόγευμα της Τρίτης στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, και οι τέσσερις συνελήφθησαν πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, καθώς κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Τέλος, σε άλλη έρευνα επίσης στον νότιο λιμένα Πατρών, οι αρχές συνέλαβαν έναν 51χρονο αλλοδαπό διακινητή, τη 46χρονη συνεργό του και ένα 40χρονο μετανάστη.

Προανάκριση διενεργούν τα κατά τόπους λιμεναρχεία.