«Ο καφές στην πλατεία Κολωνακίου, χαζεύοντας τους περαστικούς, ήταν απολαυστικός. Μοναδική ήταν και η εμπειρία των παραδοσιακών γλυκών και η επίσκεψη στο Σούνιο για τον εκπληκτικό ναό του Ποσειδώνα με την ανυπέρβλητη θέα…».

Με τα λόγια αυτά περιγράφει τον λόγο για τον οποίο αισθάνεται Αθηναίος ο Miha Plank από τη Σλοβενία, ένας από τους τρεις νικητές της καμπάνιας του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών (ΔΑΑ) και της Marketing Greece «I’m an Athenian, too».

Ο ίδιος δεν ξεχνά την ελληνική πρωτεύουσα, καθώς όπως λέει: «Σε κάθε γωνιά μπορεί κανείς να χαρεί τις ενδιαφέρουσες αντιθέσεις, την οικειότητα και την ιστορία της πόλης. Σ΄αυτήν μπορεί κανείς να διακρίνει όχι μόνο την ιστορία της Αθήνας αλλά όλης της ανθρωπότητας. Άλλωστε η αρχή όλων μας βρίσκεται εδώ. Επομένως, πως μπορεί κάποιος να μη νιώθει Αθηναίος»;
Η καμπάνια «I’m an Athenian, too», σύμφωνα με τη διοίκηση του Αεροδρομίου ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς σχεδόν 13 εκατομμύρια χρήστες εκτέθηκαν στο hashtag #imanathenian.

Παράλληλα, το microsite www.imanthenian.com έχει λάβει πάνω από 80.000 επισκέψεις, το mobile app κατέγραψε 9.590 «κατεβάσματα» και το video (http://youtu.be/BNvz5PYnvCw) έχει αναπαραχθεί μέσω YouTube και Facebook πάνω από 190.000 φορές.

Ο διαγωνισμός, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της Αθήνας, στόχευε στην ανάδειξη των διαφορετικών προσώπων της πόλης, καθώς και στην προβολή της σε ολόκληρο τον κόσμο, καλώντας τους επισκέπτες της να μοιραστούν τις εμπειρίες τους από την ταξιδιωτικά ελκυστική Αθήνα.
Οι συμμετέχοντες κατέβασαν το mobile app της καμπάνιας από το www.imanathenian.com, ανέβασαν τη φωτογραφία τους από την Αθήνα χρησιμοποιώντας μία από τις σφραγίδες του «Ι’ m an Aθenian too» και τις διέδωσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λαμβάνοντας αυτόματα μέρος στο διαγωνισμό.
Οι τρεις τυχεροί νικητές του διαγωνισμού είναι η Natasha Semmence από το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σταματία Κοσταρίγκα επίσης από το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Miha Plank από την Σλοβενία, που μοιράστηκαν μέσω του «I’ m an Aθenian too» μερικούς από τους λόγους για τους οποίους αισθάνονται την Αθήνα σαν το σπίτι τους.
Η Σταματία Κοσταρίγκα, έγραψε ένα συγκινητικό ποίημα για την Αθήνα που συνδέει το παρελθόν, με το παρόν και το μέλλον, ενώ για την Natasha Semmence το ταξίδι της στην Αθήνα ήταν μία απρόσμενη εμπειρία. Όπως έγραψε: «Εγώ, σε αυτό το ταξίδι, ήθελα να εξερευνήσω την Αθήνα του μέλλοντος και να μην μείνω στο χθες. Αυτό που συνάντησα με ξάφνιασε ευχάριστα».