Τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων θα έχουν τα καταστήματα στην περιοχή των Εξαρχείων και της Ομονοίας, που υπέστησαν καταστροφές κατά τα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου.

Με στόχο να αποκαταστήσουν τις επιχειρήσεις τους από τις ζημιές και να επαναλειτουργήσουν, ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη, πρότεινε την απαλλαγή τους από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού για τους επόμενους έξι μήνες.

«Οι καταστροφές αυτές, εν μέσω παρατεταμένης κρίσης, έχουν επιφέρει πλήγμα στη συνέχιση της λειτουργίας αυτών των επιχειρήσεων με αποτέλεσμα να επηρεάζονται άμεσα τόσο οι επιχειρηματίες όσο και οι εργαζόμενοι» σημείωσε ο κ Καμίνης.

Ο Δήμος Αθηναίων συνεργάζεται ήδη με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών για την καταγραφή των καταστημάτων στην περιοχή των Εξαρχείων και Ομονοίας, που έχουν υποστεί καταστροφές.

Η διαδικασία καταγραφής των επιχειρήσεων και των καταστημάτων, που έχουν πληγεί θα γίνει από την Διεύθυνση Δημοτικών Προσόδων και αφορά τις περιπτώσεις ολικής ή μερικής καταστροφής.

Όπως επισημαίνεται από το Δήμο Αθηναίων «στην περίπτωση των μερικών καταστροφών η απαλλαγή δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τα 500 τ. μ.».