Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση κυκλώματος εκβιαστών ιδιοκτητών καταστημάτων που λυμαινόταν περιοχές του Πειραιά και της δυτικής Ατικής.

Η «επιχείρηση σκούπα» στο κύκλωμα της νύχτας ξεκίνησε από το πρωί και ήδη έχουν συλληφθεί επτά άτομα του πυρήνα του κυκλώματος των εκβιαστών και άλλοι δυο που εμπλέκονται σε άλλα αδικήματα.

Αρχηγός του κυκλώματος είναι σύμφωνα με πληροφορίες, έγκλειστος για βαριά αδικήματα σε φυλακή της χώρας.

Από τις φυλακές φέρεται ότι κινούσε τα νήματα για την δράση της συμμορίας των εκβιαστών που «πουλούσε προστασία» σε ιδιοκτήτες καταστημάτων.

Την συμμορία, σύμφωνα με πληροφορίες, συγκροτούσαν τουλάχιστον έντεκα βασικά μέλη και άλλοι που έπαιζαν περιφερειακό ρόλο.

Τα μέλη της συμμορίας εκτιμάται ότι εκβίαζαν περισσότερους από 25 ιδιοκτήτες καταστημάτων σε περιοχές του Πειραιά, στην Πετρούπολη , στο Περιστέρι και στο Θησείο.

Από τα θύματα απαιτούσαν εκβιαστικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ποσά που κυμαίνονταν από 200 ευρώ έως και 800 ευρώ το μήνα.

Μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνες για την σύλληψη των μελών της συμμορίας αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις από την Αστυνομία.