Κανονικά θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ από τους συμβεβλημένους κλινικούς και κλινοεργαστηριακούς γιατρούς από τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, καθώς η επίσχεση παροχής υπηρεσιών που είχε ξεκινήσει στις 8 Δεκεμβρίου έληξε την Παρασκευή.

«Υπό το φως των πολιτικών εξελίξεων και με την πίστη ότι ο ΕΟΠΥΥ πήρε το μήνυμα ότι δεν μπορούμε να ανεχθούμε περαιτέρω επαγγελματική και οικονομική εξαθλίωση, δεν παρατείνουμε την κινητοποίησή μας, αναμένοντας μέχρι τέλους του έτους ο ΕΟΠΥΥ να ρυθμίσει τις οφειλές του και να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο για τις νέες συμβάσεις» αναφέρει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ- ΕΟΠΥΥ).

Προειδοποιεί πάντως ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσει σε κάλεσμα των γιατρών για μαζική αποχώρηση από τον Οργανισμό, καθώς, όπως αναφέρει, «δεν καλύπτονται πλέον τα βασικά έξοδα λειτουργίας ιατρείων και εργαστηρίων».

Επίσης, η ΕΝΙ- ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι στις 31 Δεκεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις των συμβεβλημένων γιατρών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν οι ασφαλισμένοι χωρίς ιατρική κάλυψη από το νέο έτος.