Την παραπομπή σε δίκη προτείνει η εισαγγελέας για τον διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο , σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα της απιστίας .

Σύμφωνα με την κατηγορία ο κ. Σπυρόπουλος φέρεται να έδωσε δύο φορές εντολή να αρθεί η κατάσχεση χρημάτων που διατηρούσε σε τραπεζικούς λογαριασμούς υπεύθυνος εταιρείας στην Βόρειο Ελλάδα, η επιχείρηση του οποίου είχε οφειλές προς το ΙΚΑ ύψους 18,25 εκατομμυρίων ευρώ.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελία προς τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς. Η προϊσταμένη του τμήματος Ελένης Ραίκου έδωσε εντολή για τη διενέργεια της έρευνας που διενεργήθηκε από τους επίκουρους συναδέλφους της Γιάννη Δραγάτση και Αντώνη Ελευθεριάνο.

Από την πλευρά του ο διοικητής του ΙΚΑ δηλώνει ότι έδωσε εντολή για την άρσης της κατάσχεση, έπειτα από γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για να μπορέσει η εταιρεία να πληρώσει 1.700 εργαζόμενους και να μη χαθούν θέσεις εργασίας, με την προοπτική να πληρωθεί το πρόστιμο σε μεταγενέστερο χρόνο.