«Σπάει» τη σύμβαση με μεγάλη ιδιωτική κλινική στη Θεσσαλονίκη ο ΕΟΠΥΥ, μετά την επίσχεση υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί οριστικά την Πέμπτη, ενώ στο…μικροσκόπιο βρίσκεται η συνεργασία και με μεγάλη ιδιωτική υγειονομική μονάδα στην Αθήνα.

Η διοίκηση του ΕΟΠΠΥ, όπως αναφέρουν πηγές στα «ΝΕΑ», βγαίνει στην επίθεση μετά την επιμονή στάση των ιδιοκτητών ιδιωτικών κλινικών για επ΄ αόριστον επίσχεση παροχής υπηρεσιών, με μόνιμο «αγκάθι» τις ανεξόφλητες οφειλές.

Στο μεταξύ, αυξάνονται οι πόρτες που…κλείνουν για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, οι κλινικοί και οι εργαστηριακοί γιατροί.

Ειδικότερα και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οργανισμού αφορούν νοσηλείες που πραγματοποιήθηκαν από το 2006 έως το 2011, από τα ταμεία που συνέστησαν του ΕΟΠΥΥ, ύψους περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Επιπλέον, ταχρέη που δημιούργησε ο ίδιος ο Οργανισμός, κατά την τριετή λειτουργία του, ανέρχονται στα 350 εκατομμύρια ευρώ.

Η Ένωση, στην ίδια ανακοίνωση, κάνει λόγο για υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορεί ο ΕΟΠΥY να έχει την απαίτηση να προσφέρουμε υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του όλο το χρόνο και αυτός να πληρώνει μόνο το 50% των υποβαλλόμενων δαπανών».