Ποινικές ευθύνες σε βάρος της πρώην διοίκησης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λαγκαδά (ΔΕΥΑΛ) αναζητά ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης, ύστερα από αναφορά που έκανε το διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης για «μαύρη τρύπα» ύψους περίπου 3,5 εκατ. ευρώ στα ταμεία της.

Ο αντεισαγγελέας Εφετών Αργύρης Δημόπουλος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, την οποία ανέθεσε στην οικονομική επιθεώρηση, για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα που σχετίζονται με απιστία, υπεξαίρεση και πλαστογραφία.

Στο πλαίσιο της έρευνας, θα ελεγχθεί ποινικά ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, η θητεία του οποίου ολοκληρώθηκε μετά τις τελευταίες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ενώ στο πρόσωπό του συγκεντρώνονται – κατά τη νέα διοίκηση της Επιχείρησης – οι ευθύνες για το τεράστιο έλλειμμα.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ διαθέτει ποινικό παρελθόν, σχετιζόμενο με άλλες ανεξάρτητες προς την Επιχείρηση υποθέσεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να έχει διαφύγει τους τελευταίους μήνες στο εξωτερικό.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της παραπάνω έρευνας, ο εισαγγελέας διαφθοράς ζήτησε να γίνει πλήρης διαχειριστικός έλεγχος στα ταμεία της ΔΕΥΑΛ σε βάθος 10ετίας.