Στα ίχνη εγκληματικής ομάδας που ενέχεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, στη δολοφονία 58χρονου καταστηματάρχη στη Χαλκιδική με κίνητρο τη ληστεία έφτασε το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης την Πέμπτη, συνελήφθησαν πέντε μέλη της συμμορίας, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας από 35 ως 44 ετών, ενώ αναζητείται ένας 24χρονος ομοεθνής τους κι ένας ακόμη άγνωστος συνεργός τους.

Το απόγευμα της 3ης Σεπτεμβρίου 2013, οι δράστες μπήκαν από ανασφάλιστη πόρτα στο σπίτι του 58χρονου στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, όπου τον έδεσαν, τον φίμωσαν και τον χτύπησαν στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να καταλήξει, ενώ του αφαίρεσαν και 500 ευρώ.

Στο σπίτι 35χρονου συλληφθέντος βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και διαφόρων άλλων εξειδικευμένων εργαλείων κατασκευής κλειδιών.

Επιπλέον, σε σπίτι που χρησιμοποιούσε 44χρονος συλληφθείς εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο παράνομο παρασκευαστήριο οινοπνευματωδών ποτών, υπόθεση για την οποία διενεργείται περαιτέρω προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας και της σύστασης συμμορίας.

Η Αστυνομία ερευνά τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.