Χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα βγήκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, παρά τη βροχή και το κρύο, και πήραν μέρος στα δύο συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 24ως απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Ικανοποιητική χαρακτήρισαν τη συμμετοχή στην απεργία και στις διαδηλώσεις οι πρόεδροι του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης και της ΕΔΟΘ Πέτρος Κετικίδης. Με πανό και συνθήματα οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο Μνημόνιο και τις πολιτικές της κυβέρνησης.

Το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ οργάνωσαν συγκέντρωση έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, όπου έφτασαν και οι διαδηλωτές που είχαν κάνει προσυγκέντρωση στην Καμάρα, και ακολούθησε πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Ξεχώρισαν τα πανό του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ, των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ, των εκπαιδευτικών και των δικηγόρων, φοιτητές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο εξέφρασαν συμπαράσταση με δικό τους μπλοκ στην πορεία, ενώ υπήρχε και μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του. Πήραν μέρος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Λίτσα Αμμανατίδου, ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος και η ανεξάρτητη βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα.

Το ΠΑΜΕ έκανε ξεχωριστή συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου πραγματοποίησαν επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι και αυτοκινητιστές.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ κάνουν 24ωρη απεργία και κυκλοφορούν ελάχιστα αστικά λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας.