Με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον αναπληρωτή διευθυντή του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Εραν Λέρμαν και τον υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας Γιτζάκ Αχαρόνοβιτς συναντήθηκε την Τετάρτη, κατά την πρώτη μέρα της διήμερης επίσημης επίσκεψής του στο Ισραήλ, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.

Στη συνέχεια μετέβη στο Τελ Αβίβ, όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή Πολιτικο-στρατιωτικών Υποθέσεων του υπουργείου Αμυνας και σύμβουλο Αμυντικής Ασφάλειας, Αμος Γκιλάντ.

Κατά τις συναντήσεις αυτές οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική, με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα ασφάλειας, καθώς και στους τρόπους αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

Εξέφρασαν, επίσης, την ικανοποίησή τους για το άριστο -όπως το χαρακτήρισαν- επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών και την πολύ καλή συνεργασία που έχουν αναπτύξει στους τομείς αρμοδιότητας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ενώ επαναδιαβεβαίωσαν την επιθυμία τους για περαιτέρω ενίσχυση και εντατικοποίηση των διμερών επαφών.

Δήλωσαν, τέλος, την ετοιμότητά τους για αμοιβαία συνδρομή σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ή άλλων έκτακτων καταστάσεων στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας.

Ο έλληνας υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί μοναδικό πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην αποσταθεροποιούμενη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και σταθερό σύμμαχο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.