Η Βίκυ Σταμάτη πληροφορήθηκε από τον δικηγόρο της Φραγκίσκο Ραγκούση τη χθεσινή απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής της. Στο άκουσμα της αρνητικής απόφασης του δικαστηρίου η σύζυγος του Ακη Τσοχαζτόπουλου, σύμφωνα με τον υπερασπιστή της, κατέρρευσε. Είχε την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα μπορούσε να την αντιμετωπίσουν διαφορετικά οι δικαστές και να της δώσουν την ευκαιρία να βρεθεί κοντά στο ανήλικο παιδί της.

Η Βίκυ Σταμάτη, λόγω των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, παραμένει νοσηλευόμενη υπό φρούρηση στο Δρομοκαΐτειο. Το γεγονός αυτό μάλιστα μέτρησε στην κρίση των εισαγγελέων, οι οποίοι έκριναν ότι εκεί τα προβλήματά της αντιμετωπίζονται καλύτερα. Σε ό,τι αφορά δε την ανάγκη της να βρεθεί δίπλα στον 6χρονο γιο της, οι εισαγγελικοί λειτουργοί έκριναν ότι το παιδί της έχει τη σωστή φροντίδα από τους γονείς και τον αδελφό τής κατηγορουμένης που έχουν αναλάβει την επιμέλεια και την ανατροφή του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αίτηση αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη πέφτει στο κενό. Μέχρι σήμερα η σύζυγος του πρώην υπουργού φεύγει από τα δικαστήρια φορτωμένη με αρνητικές αποφάσεις. Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η Βίκυ Σταμάτη παραμένει «εγκλωβισμένη» στην εικόνα που η ίδια είχε φτιάξει πριν ακόμα από την προφυλάκισή της, μια εικόνα υπερβολικής και προκλητικής χλιδής.

Η ίδια βέβαια από την πρώτη στιγμή που ενεπλάκη το όνομά της στην υπόθεση με τις χρυσές μίζες υποστηρίζει ότι το περίφημο νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου αγοράστηκε με δάνειο στο όνομά της, αρνούμενη ότι έκανε επενδύσεις με μαύρο χρήμα. Αντίθετα, επιμένει ότι οι προβολείς έπεσαν επάνω της λόγω της συζυγικής της σχέσης με τον Ακη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος κατ’ επανάληψη έχει υπερασπιστεί τη γυναίκα του απευθύνοντας έκκληση στους δικαστές για την αποφυλάκισή της.

«Καταδικάζεται σε φυσική εξόντωση η Βίκυ Σταμάτη για να πιεστεί ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Κατέρρευσε όταν της είπα την απόφαση, λιποθύμησε» είπε ο κ. Ραγκούσης, σχολιάζοντας το τελευταίο «όχι» των δικαστών για την εντολέα του.