Αντιφατικά συναισθήματα προκάλεσε η χθεσινή απόφαση των δικαστών του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας στον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» από τις συμβάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Μέσα σε λίγα λεπτά γέμισε με χαρά στο άκουσμα της ετυμηγορίας των δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι, έστω και με οριακή πλειοψηφία, είπαν «ναι» στην αποφυλάκιση της κόρης του Αρετής Τσοχατζοπούλου. Και την ίδια στιγμή δεν μπορούσε να πιστέψει ότι οι δικαστές δεν σφράγισαν το εισιτήριο προς την ελευθερία για τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη.

Και οι δύο γυναίκες της ζωής του πρώην υπουργού τον ακολούθησαν στις φυλακές του Κορυδαλλού. Στο πρώτο δικαστήριο κρίθηκαν ένοχες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η ποινή που τους επιβλήθηκε ήταν επίσης ίδια. Από 12 χρόνια κάθειρξη στην καθεμία.

Αρετή Τσοxατζοπούλου και Βίκυ Σταμάτη έδωσαν τη δική τους μάχη για να πείσουν τους δικαστές ότι αξίζουν την πολυπόθητη για κάθε κατηγορούμενο δεύτερη ευκαιρία. Η κόρη του πρώην υπουργού την κέρδισε χθες. Η σύζυγός του όμως έχει να δώσει και άλλες μάχες, με άγνωστο αποτέλεσμα.