Τροπολογία στο νόμο περί προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων καταθέτει το υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να επιτρέπεται η δημοσίευση στοιχείων ταυτότητας των επικίνδυνων κακοποιών οι οποίοι καταζητούνται από τις αρχές.

Αφορμή για την τροπολογία στάθηκε η έντονη κριτική που ασκήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή τον καταζητούμενο, ο οποίος μπήκε με καλάσνικωφ σε νυχτερινό κέντρο στο Μικρολίμανο και τραυμάτισε 15 θαμώνες.

Σύμφωνα με το νόμο, οι εισαγγελείς μπορούν να εκδίδουν διατάξεις δημοσιοποίησης των στοιχείων κατηγορουμένων μόνο όταν αντιμετωπίζουν κατηγορίες που συνδέονται με αδικήματα τρομοκρατίας, γενετήσιας ελευθερίας και οργανωμένου εγκλήματος.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, σύμφωνα με πληροφορίες, προβληματίστηκε από την πρώτη στιγμή για τους περιορισμούς του νόμου που αποτέλεσαν εμπόδιο για τις διωκτικές αρχές στον εντοπισμό του δράστη.

Η νέα τροπολογία, που έχει πάρει τον δρόμο για τη Βουλή, προβλέπει ότι πλέον θα επιτρέπεται η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας δράστη όταν αυτός κρίνεται ως ιδιαίτερα επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη.