Οι δύο δράστες της απόπειρας δολοφονίας και ληστείας με θύμα 60χρονο δικηγόρο στην Πεντέλη συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο στις Αχαρνές, μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας.

Οπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Αστυνομία, στην υπόθεση εμπλέκονται ένας 27χρονος κι ένας 29χρονος, οι οποίοι, όπως προέκυψε, το πρωί της 3ης Νοεμβρίου, με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν τον 60χρονο τη στιγμή που έβγαινε από το σπίτι του και τον ανάγκασαν να τους παραδώσει τσάντα που περιείχε 30.000 ευρώ και διάφορα άλλα έγγραφα.

Στη συνέχεια, ο 29χρονος πυροβόλησε με πιστόλι τον δικηγόρο στο κεφάλι (η σφαίρα τον πέτυχε ξυστά στο μάγουλο) και διέφυγε με τον συνεργό του.

Σε έρευνες στα σπίτια των δύο συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πτυσσόμενο στιλέτο και σιδερογροθιά.

Οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με δικογραφία σε βάρος τους για σύσταση και συμμορία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία κατά συναυτουργία, από ιδιαίτερα επικίνδυνους δράστες και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η Αστυνομία ερευνά τη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, καθώς και την ενδεχόμενη εμπλοκή και άλλων ατόμων στη δολοφονική-ληστρική επίθεση σε βάρος του 60χρονου στην Πεντέλη.