Χωρίς αποτέλεσμα παραμένουν και την Κυριακή οι έρευνες του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων, ενός κοριτσιού και τριών ανδρών, που χάθηκαν καθώς η λέμβος που τους μετέφερε μεταξύ Λέσβου και Χίου παρασύρθηκε από τα κύματα.

Από το Σάββατο οργανώθηκε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, από πλωτά περιπολικά, ελικόπτερα Σούπερ Πούμα και του Λιμενικού, σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού και παραπλέοντα πλοία.

Στη διάρκεια των ερευνών το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού εντόπισε και περισυνέλεξε 13 άτομα, ενώ άλλα δύο διασώθηκαν από το δεξαμενόπλοιο «Hizir», σημαίας Μάλτας, που είχε δεσμευτεί από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης.

Μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου εντοπίστηκε από ελικόπτερο του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή του Πλωμαρίου άλλος ένας αγνοούμενος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο τοπικό Κέντρο Υγείας για την παροχή των πρώτων βοηθειών, από όπου και εξήλθε.

Οι υπόλοιποι διασωθέντες μεταφέρθηκαν σε Πλωμάρι και Μυτιλήνη. Οι τέσσερις διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, από όπου ο ένας αποχώρησε και παραμένουν νοσηλευόμενοι οι τρεις.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων, το εξάμετρο σκάφος που τους μετέφερε από τα τουρκικά παράλια, βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων, ενώ επέβαιναν σε αυτό 20 άτομα, 14 άντρες, 4 γυναίκες και δύο κορίτσια.

Μεταξύ των 16 διασωθέντων (11 άντρες, τέσσερις γυναίκες και ένα κορίτσι), κατά δήλωσή τους υπήκοοι Συρίας, υπεδείχθη ως διακινητής 36χρονος υπήκοος Ουζμπεκιστάν, κατά δήλωσή του, ο οποίος και συνελήφθη.