O υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος προσέφερε την πλήρη στήριξη του στον πρύτανη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ) Θεόδωρο Φορτσάκη,αναφορικά με τη στάση του έναντι των φοιτητών που πρωταγωνίστησαν χθες στο νέο σκηνικό έντασης στην πρυτανεία.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1 ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι «δεν έχω αλλεργία στις κινητοποιήσεις και στη δημοκρατία» και αναφερόμενος στη δική του φοιτητική δράση είπε: «Δεν είχαμε ποτε τη λογική να διαλύσουμε όργανα, δεν είχαμε ποτέ την πολιτική του μπουλουκιού».

«Καταδικάζουμε τη συμπεριφορά αυτή, επιμένουμε ότι δεν είναι σπίτι του καθενός και της καθεμιάς ο δημόσιος χώρος», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, η αναμέτρηση είναι ζωογόνος δύναμη της δημοκρατίας, αλλά αυτή η συμπεριφορά πρέπει να τελειώσει.

«Ο κ. πρύτανης έχει δίκιο. Να μπουν κάποιοι εκπρόσωποι να πουν τις απόψεις τους είναι το δόκιμο μέσο», συνέχισε και τόνισε: «Στηρίζουμε τον κ. πρύτανη ως υπουργείο Παιδείας».

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή για το αν συμφωνεί με την προειδοποίηση του κ. Φορτσάκη ότι θα υποβάλει μηνύσεις, ο υπουργός Παιδείας είπε πως «ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί».

Ανακεφαλαιώνοντας ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι λέει «ναι» στον διάλογο, αλλά με τρόπο συντεταγμένο δηλαδή δι’ αντιπροσώπευσης και επανέλαβε πως «δεν μπορεί κανείς να διακόπτει συνεδριάσεις οργάνων, δεν μπορεί να θεωρεί σπίτι του τον δημόσιο χώρο».