Την έξοδο από το Δημόσιο επέλεξαν 415 δημόσιοι υπάλληλοι που περιλαμβάνονται στη λίστα όσων έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι αποχώρησαν για διάφορους λόγους από το Δημόσιο.

Κάποιοι συνταξιοδοτήθηκαν, ενώ άλλοι απλώς παραιτήθηκαν. «Μπορεί κάποιοι και να πανικοβλήθηκαν από τον έλεγχο» σχολιάζουν στελέχη του Δημοσίου, ενώ αναφέρονται και σε άλλες περιπτώσεις όπως π.χ. γιατροί οι οποίοι έφυγαν μετά την έναρξη ισχύος του καθεστώτος για πλήρη και αποκλειστική απασχόλησή τους, που θεσπίστηκε επί θητείας Αδωνη Γεωργιάδη.

Ενδεικτικό είναι ότι από τους υπαλλήλους αυτούς, οι 241 είναι ιατρικό προσωπικό ηλικίας 42 έως 67 ετών, που έστειλαν εμβάσματα ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ. Αλλοι 101 είναι πρώην εκπαιδευτικοί, οι οποίοι «φυγάδευσαν» πάνω από 27 εκατομμύρια ευρώ.

ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ. Για τους αποχωρήσαντες υπαλλήλους ζητήθηκε και η συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, δεδομένου ότι πλέον δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του ΣΕΕΔΔ. «Φορολογικός έλεγχος θα διενεργηθεί για όσους υπαλλήλους του Δημοσίου έχουν πλέον αποχωρήσει για διάφορους λόγους» διαβεβαίωσε η κυρία Σαββαΐδου, υπογραμμίζοντας ότι θα διενεργείται έλεγχος πόθεν έσχες και για όσους συνταξιοδοτούνται.