Την αγανάκτηση τους για την αντιμετώπιση της πολιτείας απέναντι στο βασικό τους αίτημα, τη συμμόρφωση στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επαναφορά μισθών και συντάξεων στα προ των περικοπών του 2012 επίπεδα, εξέφρασαν για μια ακόμα φορά κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ενστόλων .

Ωστόσο μια προσβλητική φράση που ακούσθηκε εναντίον του Πρωθυπουργού, πιθανότατα από συνταξιούχο, στρατιωτικό προκάλεσε ένταση .

Το περιστατικό έγινε την ώρα της ομιλίας του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρ. Φωτόπουλου, όταν ακούσθηκε χαμηλόφωνα ο χαρακτηρισμός «προδότη» για τον Αντ. Σαμαρά.

Αν και ο χαρακτηρισμός ειπώθηκε χαμηλόφωνα, έφθασε στα αυτιά συνδικαλιστών του πάνελ οι οποίοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησαν για λίγο από την αίθουσα για την «προσβλητική και υβριστική» όπως την χαρακτήρισαν φράση προς το πρόσωπο του Πρωθυπουργού .

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου επισημάνθηκε από ομιλητές ότι η εποχή της σιωπηρής αποδοχής τελείωσε και η μη εφαρμογή της απόφασης μπορεί να είναι πιλοτική και για άλλους κλάδους εργαζομένων.

Ομιλητές κάλεσαν για μια ακόμα φορά τον Πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να σεβασθούν το Σύνταγμα και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης . Κατήγγειλαν δε εμπαιγμό και διγλωσσία.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Χρ. Φωτόπουλος μίλησε για θυμό και αγανάκτηση και εξέφρασε την αγωνία του ότι αν δεν υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία μέχρι τις 5 Νοεμβρίου υπάρχει κίνδυνος οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού να μην μπορούν να υλοποιηθούν.

Αλλωστε και σε πρόσφατη ανακοίνωση των ενστόλων είχε επισημανθεί η έντονη ανησυχία καθόσον το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει προβεί επισήμως στην επιζητούμενη ενημέρωση των φορέων τους, «με αποτέλεσμα οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης ,όχι μόνο να είναι έωλες, αλλά και να κινδυνεύουν να μην υλοποιηθούν εντός του χρόνου που ανακοινώθηκε. Και προσθέτουν ότι «αν ως την επόμενη εβδομάδα δεν υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία είναι βέβαιον ότι η επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων χρημάτων θα μετατεθεί για το νέο έτος.

Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να έχουν την ερχόμενη εβδομάδα συνάντηση για το θέμα με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.