Στα βόρεια και ανατολικά της χώρας περιορίζεται η κακοκαιρία, ενώ από το βράδυ του Σαββάτου αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της βορειοανατολικής χώρας, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 7 τοπικά 8 μποφόρ στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων θα υπάρξει από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Χιόνια και παγετός συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Δυτική Μακεδονία. Λόγω της χιονόπτωσης σε περιοχές των νομών Γρεβενών, Καστοριά και Φλώρινας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες.

Ειδικότερα, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία στις επαρχιακές οδούς:

Γρεβενών – Σαμαρίνας, από 26ο χλμ. έως 54ο χλμ.

Γρεβενών – Χ/Κ Βασιλίτσας από 26ο χλμ έως 45ο χλμ.

Γρεβενών – Περιβολίου από 27ο χλμ. έως 43ο χλμ.

Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 18ο χλμ. έως το 28ο χλμ.

Καστοριάς –Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από το 30ό χλμ. έως το 40ό χλμ.

Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από το 12ο χλμ έως το 24ο χλμ.

Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 20ό χλμ έως το 30ό χλμ.

Σε ύφεση είναι η κακοκαιρία στην Ήπειρο. Σε περιοχές σε μεγάλο υψόμετρο, όπως η Αετομηλίτσα, η Φούρκα και η Μηλιά το χιόνι φτάνει μέχρι και τα 20 εκατοστά. Στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο, ειδικά του Ανατολικού Ζαγορίου και στον αυχένα της Κατάρας, τα μηχανήματα αποχιονισμού, καθάρισαν το οδόστρωμα και δεν παρατηρούνται προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και στις ανατολικότερες περιοχές καταιγίδες. Γρήγορη βελτίωση στη δυτική Μακεδονία. Χιονιά στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από τα 1.000 μετρά). Ανεμοι: στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις. Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 τοπικά στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με παροδικές βροχές. Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στις βορειότερες περιοχές τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές οι οποίες τη νύχτα στις δυτικότερες περιοχές θα ενταθούν. Ανεμοι: στην Κρήτη από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στις Κυκλάδες από βόρειες με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για την Κυριακή

Την Κυριακή, στα ανατολικά και νότια προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.