Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Αττικό Μετρό το αργότερο έως τα μέσα του 2016, θα δοθεί στο επιβατικό κοινό η επέκταση του τραμ στον Πειραιά.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διάσπαρτα εργοτάξια σε όλο το μήκος της επέκτασης του τραμ προς το λιμάνι, με αρχικό σκοπό την διερεύνηση του εδάφους με τομές για τον εντοπισμό των δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφελείας.

Τα εργοτάξια έχουν αναπτυχθεί περισσότερο στην περιοχή του ΣΕΦ, στη Μικράς Ασίας και τη Γρ.Λαμπράκη.

Αμέσως μετά αναμένεται η μετατόπιση των δικτύων και η έναρξη της κύριας κατασκευαστικής περιόδου με την τοποθέτηση της επιδομής, που είναι το προκατασκευασμένο κομμάτι από μπετόν και σιδηροτροχιά.

Εντός των προσεχών ημερών θα ξεκινήσουν τα έργα μετατόπισης στη Β. Γεωργίου, στην Εθνικής Αντιστάσεως και στην Ομηρίδου Σκυλίτση.

Μέχρι σήμερα η πρόοδος του έργου είναι στο 15%.

Η ολοκλήρωση των έργων μαζί με την εγκατάσταση των εναέριων καλωδίων της ηλεκτροκίνησης προβλέπεται για τις αρχές του 2016 και μετά το απαραίτητο διάστημα, δοκιμαστικής λειτουργίας 2 έως 3 μηνών θα δοθεί στην κυκλοφορία, πιθανότατα στο πρώτο εξάμηνο του 2016.

Μαζί με τα έργα επέκτασης γίνονται εκτεταμένες αναπλάσεις σε πεζοδρόμια ενώ μέσα στη σύμβαση ως ανταποδοτικό όφελος στο Δήμο Πειραιά, θα τοποθετηθεί σύστημα υπόγειων κάδων απορριμμάτων.

Στην επέκταση του Τραμ κάποια τμήματα του τροχιόδρομου θα έχουν αποκλειστική λωρίδα για το Τραμ και κάποια άλλα θα έχουν κοινή χρήση λωρίδας με τα οχήματα.