Σε πέντε μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε η πρώην βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σοφία Καλαντίδου, μετά από μήνυση της εργοδοσίας για κινητοποίηση που έγινε στις 13 Φεβρουαρίου 2010 έξω από το κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης στη Θεσσαλονίκη.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η Ένωση εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η διοίκηση της Ένωσης καταγγέλλει τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου όπου καταδίκασε σε πεντάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή την πρόεδρο Σοφία Καλαντίδου.

»Το δικαστήριο έγινε μετά από μήνυση του Αρβανιτίδη για κινητοποίηση που έγινε τον Φεβρουάριο του 2010. Κινητοποίηση που είχε οργανώσει το σωματείο για απολύσεις που είχαν γίνει.

»Με την απόφαση αυτή η δικαιοσύνη αποδεικνύει για ακόμα μία φορά πόσο τυφλή και αταξική είναι. Καταδίκασε την πρόεδρο του σωματείου την ίδια στιγμή που ακόμα καθυστερεί με διάφορες προφάσεις την εκδίκαση των μηνύσεων που έχει κάνει το σωματείο για την επιχείρηση Αρβανιτίδης με αποκορύφωμα την παρακολούθηση γενικής συνέλευσης στο εργατικό κέντρο με κάμερα».