Πράσινο φως για την ολοκλήρωση του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στο Γραμματικό έδωσε το Συμβούλιο Επικρατείας, που απέρριψε αιτήσεις ακύρωσης του έργου τις οποίες είχαν καταθέσει φορείς και κάτοικοι.

Το έργο τώρα μπορεί να συνεχιστεί, 11 ολόκληρα χρόνια, μετά τη χωροθέτησή του το 2003.

Ωστόσο αναμένεται η στάση που θα κρατήσει η νέα περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου η οποία κατά καιρούς έχει ταχθεί κατά του έργου στο Γραμματικό αλλά και των αντίστοιχων έργων σε Κερατέα και Φυλή.

Η περιφερειάρχης ζητά αναθεώρηση όλου του σχεδιασμού για τη διαχείριση απορριμμάτων και δεν αποκλείεται να θέσει το θέμα στα αρμόδια όργανα.

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι ένα από τα βασικά σημεία αντιπαράθεσης ανάμεσα στην προηγούμενη και τη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας.

Με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, ο πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός άσκησε έντονη κριτική στην κ. Δούρου δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Τώρα θα πρέπει να διαλέξει αν θα τηρήσει τις προεκλογικές της μεγαλοστομίες περί ακύρωσης του έργου ή θα μας «ταράξει στη νομιμότητα», εφαρμόζοντας τις αποφάσεις του ΣτΕ και άρα θα συνταχθεί με τα εργολαβικά συμφέροντα που η ίδια κατήγγειλε».

Όπως ανέφερε ο κ.Σγουρός, «η κ. Δούρου με την περίπτωση του Γραμματικού «έπαιξε και έχασε». Υπονόμευσε άκριτα ένα αναγκαίο δημόσιο έργο υποδομής με μόνο γνώμονα το μικροκομματικό συμφέρον. Σήμερα λοιπόν προσγειώνεται στην πραγματικότητα».