Σε πλήρη κατάρριψη των επιχειρημάτων όσων προσέφυγαν κατά του χώρου στο Γραμματικό προχώρησε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Μεταξύ αυτών κυριαρχούσαν ενστάσεις ως προς την απόφαση περιβαλλοντικών όρων του έργου, με αιχμή ότι στην επίμαχη περιοχή υπήρχε ρέμα και θα προκαλούνταν μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα σε περίπτωση ταφής απορριμμάτων.

«Διαπιστώνεται τεκμηριωμένα η απουσία ρέματος στην επίμαχη περιοχή, καθώς και η μη υδατοπερατότητα του εδάφους» αναφέρεται στην απόφαση του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ. Αναφορά που ακυρώνει τους ισχυρισμούς κατοίκων και φορέων της περιοχής σύμφωνα με τους οποίους ο χώρος είναι ακατάλληλος, δεδομένου ότι μεταξύ άλλων εγκυμονούνται κίνδυνοι για το περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα.

«Δεν ανατρέπεται ο αρχικός σχεδιασμός του έργου, ούτε υπήρχε η υποχρέωση της διοίκησης να ληφθούν πρόσθετα μέτρα πέραν όσων έχουν ληφθεί» προστίθεται στη σχετική απόφαση του ΣτΕ, για την οποία ελήφθησαν υπόψη εκθέσεις αρμόδιου καθηγητή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και του ειδικού γραμματέα Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος. Και οι δύο εκθέσεις κατέληγαν ότι δεν υπάρχει ρέμα στην περιοχή, όπως αναφερόταν στις προσφυγές προς το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.