Αλλά και μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Θ. Φορτσάκη συνεχίστηκε η αντιπαράθεση. Ο μεν πρύτανης δήλωσε (στον Βήμα Fm) ότι η φύλαξη από ιδιωτική εταιρεία είναι απόφαση της προηγούμενης πρυτανείας και αναρωτήθηκε: «Δηλαδή, αυτό που γίνεται στην Κουμουνδούρου (σ.σ. φύλαξη κτιρίου) δεν μπορεί να γίνει στο ΕΚΠΑ;». Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε κατά του κ. Φορτσάκη με τη φράση «Το ΕΚΠΑ δεν είναι ΝΕΡΙΤ» (σ.σ. ο κ. Φορτσάκης είναι και πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της) και πρόσθεσε: «Το κλείδωμα των εργαζομένων στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ μπορεί να συγκριθεί μόνο με τις πιο σκοτεινές εκδοχές του εργοδοτικού αυταρχισμού». Εναντίον του Θ. Φορτσάκη τοποθετήθηκαν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου, ενώ ο πρόεδρός τους Ζ. Τριγάζης τον αποκάλεσε «κυβερνητικό εκπρόσωπο».

Η Διαμαντοπούλου. Στο θέμα παρενέβη με άρθρο της και η Αννα Διαμαντοπούλου, επί υπουργίας της οποίας καταργήθηκε το πανεπιστημιακό άσυλο με τον νόμο – πλαίσιο που ισχύει σήμερα. Κάλεσε όλους να τοποθετηθούν με καθαρό τρόπο, υπενθύμισε ότι στο παρελθόν το πανεπιστήμιο έχει υποστεί φθορές και κλοπές ύψους έως 2.500 ευρώ την ημέρα (!) και σημείωσε:

«Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ (την κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση και τη συνδικαλιστική του έκφραση), στα πανεπιστήμια μπορεί να μπαίνει όποιος θέλει, όποτε θέλει και να κάνει ό,τι θέλει (από το να βάφει τους τοίχους μέχρι να καταστρέφει υπολογιστές και να προπηλακίζει καθηγητές). Τα παραπάνω δεν ισχύουν όταν οι ομάδες που ο ίδιος καθοδηγεί αποφασίζουν να βάλουν λουκέτα ή να μην επιτρέψουν την είσοδο καθηγητών και φοιτητών έως την ικανοποίηση των όποιων αιτημάτων τους. Η «ελεύθερη» δηλαδή, είσοδος εξαρτάται από τις αποφάσεις εξωπανεπιστημιακών οργάνων. Η ευθύνη όσων συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το πανεπιστήμιο για επαναστατική γυμναστική στις οθόνες είναι τεράστια».