«Βασικό είναι να λειτουργούν τα πανεπιστήμια, να είναι ανοιχτά στην κοινωνία και να είναι ελεύθερος ο ακαδημαϊκός χώρος», τόνισεο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας την Τρίτη στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 δίνοντας την επίσημη «γραμμή» της Κουμουνδούρου στο θέμα που έχει ανακύψει τις τελευταίες ημέρες με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την πρωτοβουλία του πρύτανη Θ. Φορτσάκη να αναθέσει σε εταιρεία σεκιούριτι την φύλαξη του ιδρύματος και τον έλεγχο της πρόσβασης σε αυτό.

Ερωτηθείς γα το αν πρέπει να επιβάλλεται φύλαξη και έλεγχος πρόσβασης, ο Δημ. Βίτσας απάντησε: «Με face control, security και οτιδήποτε άλλο, όχι. Αλλά βανδαλισμοί και καταστροφές και όχι μόνο στα πανεπιστήμια, αλλά σε όλους τους δημόσιους χώρους είναι ανεπίτρεπτοι. Το ίδιο το πανεπιστήμιο έχει φύλακες και διοικητικό προσωπικό και μια μεγάλη δύναμη από μόνη της, που είναι οι φοιτητές. Πρέπει αυτά τα φαινόμενα να τα αποτρέπει. Δεν το συζητάω αυτό το πράγμα. Να διευκολύνει, επίσης, την αντιπαράθεση ιδεών, όπως πρέπει να διευκολύνει και τη γνώση» σημείωσε.

Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον ΒΗΜΑ FM 99,5 και ερωτηθείς για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Επιλογές θα γίνουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Και θα εκφράζεται και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ -ας το πω μ’ αυτόν τον τρόπο- και ο κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ, και η κοινωνία που δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχει παλέψει μαζί μας και παράλληλα για να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Το βασικό είναι να συμφωνεί κάποιος με το πρόγραμμα». Αναφερόμενος δε στην προεδρική εκλογή υπογράμμισε: «Να είμαστε ξεκάθαροι… Συναλλαγές του τύπου «μην ψηφίσεις για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα σε βάλω στα ψηφοδέλτια», δεν θα κάνουμε εμείς».