Στην πυρά, σε ειδικά διαμορφωμένο κλίβανο βιομηχανικής εγκατάστασης στην Αττική, κατέληξαν την Τετάρτη οι δύο τόνοι και 120 κιλά ηρωίνης που είχε κατασχέσει τον περασμένο Ιούνιο το Λιμενικό, όπως αποτυπώνεται και στο σχετικό βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που έχει βρεθεί ποτέ σε ευρωπαϊκό έδαφος. Σε πρώτη φάση, στις 12 Ιουνίου, σε βίλα στη Φιλοθέη και σε αποθήκη στο Κορωπί, είχαν βρεθεί ένας τόνος και 133,4 κιλά ηρωίνης. Για την ποσότητα αυτή προφυλακίστηκαν εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε Τούρκοι, ένας Αλβανός αλλά και τρεις Ελληνες, εκ των οποίων ένας 40χρονος εφοπλιστής, κατηγορούμενοι ως μέλη του οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης των ναρκωτικών.

Ακολούθως, στις 21 Ιουνίου, οι λιμενικοί είχαν εντοπίσει άλλα 986,6 κιλά ηρωίνης, σε 138 συσκευασίες. Και η ποσότητα αυτή είχε τοποθετηθεί σε φορτηγό όχημα, κάτω από καύσιμη ύλη-πέλετ, το οποίο και τη μετέφερε σε αποθήκη στην περιοχή Λαμπρίκα Κορωπίου. Οι λιμενικοί είχαν τότε συλλάβει 14 άτομα, μεταξύ αυτών και τα 11 μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου «Noor One», σημαίας Τόγκο. Το πλοίο, που βρισκόταν στην περιοχή Βλήχας Ελευσίνας, ήταν αυτό που μετέφερε την ηρωίνη από τα διεθνή ύδατα μεταξύ Ομάν και Πακιστάν.

«Με την καταστροφή της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης που εντοπίστηκε ποτέ σε ευρωπαϊκό έδαφος, το Λιμενικό Σώμα ολοκλήρωσε το επιχειρησιακό σκέλος μιας τεράστιας διεθνούς επιτυχίας» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Θέλω να εκφράσω για ακόμη μία φορά τα συγχαρητήρια προς τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Θέλω, παράλληλα, να διαβεβαιώσω ότι τα στελέχη μας θα συνεχίσουν με την ίδια προσήλωση την καταπολέμηση των οργανωμένων κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών. Το Λιμενικό Σώμα θα συνεχίσει να αξιοποιεί όλες τις διεθνείς συνεργασίες και πληροφορίες, για να μπορέσει να έχει στο μέλλον και άλλες τέτοιου είδους επιτυχίες. Το σώματα ασφαλείας αποτελούν σήμερα την ασπίδα της χώρας μας απέναντι σε κάθε οργανωμένη μορφή εγκλήματος» ανέφερε.