Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τετάρτης στην οδό Πέτρου Ράλλη, στο ρεύμα προς Κηφισό.

Επί τόπου σκοτώθηκαν ένας αστυνομικός, ο οποίος πήγαινε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για να παρακολουθήσει σεμινάριο, και μια γυναίκα αλβανικής υπηκοότητας.

Βαρύτατα τραυματισμένη είναι μία γυναίκα, η οποία – όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία – έχασε τα δύο της πόδια, και ελαφρύτερα τραυματισμένοι είναι ο 27χρονος οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου, επίσης αλβανικής υπηκοότητας, και ένας ακόμα αλλοδαπός, αιγυπτιακής υπηκοότητας, οι οποίοι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα ΙΧ, αυτοκίνητο Smart ενώ κατευθυνόταν προς τη λεωφόρο Κηφισού, στο ύψος περίπου της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, συγκρούστηκε με ταξί και προσπάθησε να διαφύγει πατώντας γκάζι, για να αποφύγει τις συνέπειες. Έχασε όμως τον έλεγχο του αυτοκινήτου, λόγω υπερβολικής ταχύτητας, με αποτέλεσμα να προκαλέσει το τροχαίο.

Αρχικά διαμέλισε τη γυναίκα, η οποία είχε μόλις κατέβει από το πεζοδρόμιο μαζί με τον σύζυγό της για να περάσει απέναντι, η οποία εξέπνευσε επιτόπου. Στη συνέχεια το ΙΧ έπεσε διαδοχικά πάνω σε δύο άλλα αυτοκίνητα και τρεις μοτοσικλέτες, παρέσυρε τη δεύτερη γυναίκα που ακρωτηριάστηκε, τον αλλοδαπό και τελευταίο τον αστυνομικό και ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί ο οδηγός, ο οποίος απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική.

Στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας έχει μεταφερθεί σε σοβαρή κατάσταση η 60χρονη γυναίκα ακρωτηριασμένη, η οποία οδηγήθηκε στο χειρουργείο, ενώ στο Τζάνειο μεταφέρθηκαν δύο ελαφρά τραυματίες, ο 27χρονος αλβανός οδηγός του αυτοκινήτου Smart που προκάλεσε το τροχαίο, και ένας Αιγύπτιος.

Δεκάχρονος νεκρός, που αναφέρθηκε σε ορισμένα Μέσα, ούτε υπήρχε, ούτε παρελήφθη από το ΕΚΑΒ, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της υπηρεσίας.

Στις 10.08 έγιναν δύο κλήσεις προς ΕΚΑΒ (από Πέτρου Ράλλη 43 η πρώτη και από την απέναντι πλευρά από τον αριθμό 24 η δεύτερη). Σε πέντε λεπτά (10.13) κατέφτασε το πρώτο ασθενοφόρο και ακολούθησαν τρία ασθενοφόρα, τρεις κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ με γιατρό και δύο μηχανές.

Κικίλιας: «Σε λιγότερο από 12 ώρες χάσαμε δύο νέους αστυνομικούς»

«Πραγματικά τα λόγια περιττεύουν. Για το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας η σημερινή ημέρα είναι ημέρα ανείπωτου πένθους. Σε λιγότερο από 12 ώρες χάσαμε δύο νέους αστυνομικούς σε δύο τραγικά τροχαία δυστυχήματα» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.

«Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη και τη θλίψη μου για τον αστυφύλακα Αναστάσιο Χριστοδουλίδη, έναν νέο άνθρωπο, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, ενώ πήγαινε να παρακολουθήσει ένα επιμορφωτικό σεμινάριο της Ελληνικής Αστυνομίας. Μαζί του έχασε τη ζωή του ένας ακόμη συνάνθρωπός μας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων αυτής της τραγωδίας» ανέφερε ο υπουργός.

Με εντολή του, οι σημαίες σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας και στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα κυματίζουν την Τετάρτη και την Πέμπτη μεσίστιες.