Την ανάγκη να συνεχιστεί ο ένοπλος αγώνας εναντίον του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού, εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις, στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, υπογραμμίζει σε νέο κείμενό του μέσα από τη φυλακή ο Νίκος Μαζιώτης, που σύμφωνα με τη δική του παραδοχή είναι μέλος του Επαναστατικού Αγώνα και πρόσφατα συνελήφθη στο Μοναστηράκι ύστερα από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς.

Η νέα «διακήρυξη» γράφτηκε, όπως αναφέρεται στον τίτλο του κειμένου, με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τη γέννηση της Ούρλικε Μάινχοφ, «από τα ιδρυτικά μέλη της οργάνωσης αντάρτικου της RAF», τη δεκαετία του ΄70.

Ο Μαζιώτης σημειώνει από τη φυλακή των Διαβατών ότι «η καλύτερη απόδοση τιμής στους συντρόφους και συντρόφισσες που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα είναι η συνέχιση του ίδιου του αγώνα για τον οποίο έπεσαν πολεμώντας».

Ωστόσο, διαπιστώνει ότι ενώ ο καπιταλισμός διανύει την πιο μεγάλη κρίση της ιστορίας του «είναι εμφανής περισσότερο από ποτέ η έλλειψη της ένοπλης δράσης στις μητροπόλεις του ανεπτυγμένου καπιταλισμού στο έδαφος της Ευρώπης και των ΗΠΑ».