Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής με τοπικά ισχυρές καταιγίδες, επικράτηση πολύ θυελλωδών βοριάδων και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις.

Το Σάββατο τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα (πιθανόν και στην Αττική), στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στη Χαλκιδική και στο Αιγαίο. Πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση που κατά τόπους θα είναι της τάξης των 10 βαθμών.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία την Κυριακή ο καιρός θα βελτιωθεί, με τα φαινόμενα να περιορίζονται στο νότιο Αιγαίο, αλλά οι άνεμοι στο Αιγαίο θα διατηρηθούν πολύ ενισχυμένοι.

Ειδικά για το Σάββατο ηθερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 20 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 22 στην κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 24 βαθμούς στην Ήπειρο, από 15 έως 20 στην ανατολική Ελλάδα, από 15 έως 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 15 έως 18 βαθμούς στο βόρειο και βορειοανατολικό Αιγαίο και από 17 έως 22 βαθμούς στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, ενισχυόμενοι βαθμιαία σε θυελλώδεις 8 μποφόρ και πιθανόν τοπικά στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια πελάγη πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 6 μποφόρ και τοπικά στα ανοικτά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού, όπου τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι παροδικά έντονα, και βελτίωση το βράδυ, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 βαθμούς, αλλά στα βόρεια οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά στα ανατολικά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και πιθανόν τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Βελτιωμένο καιρό με παροδικές νεφώσεις, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση.