Δύο συγκεντρώσεις έγιναν την Τρίτη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Η μία στο άγαλμα του Βενιζέλου, με πρωτοβουλία της Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ), και η άλλη στην πλατεία Αγίας Σοφίας, με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, ενώ και οι δύο εξελίχθηκαν σε πορείες.

Η συμμετοχή δημοσίων υπαλλήλων στα συλλαλητήρια ήταν μικρή, αλλά ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ Πέτρος Κετικίδης επεσήμανε ότι είναι ικανοποιητική η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία και ακόμα μεγαλύτερη στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων.

Εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των καθαριστριών και κατήγγειλε ότι η διαδικασία της αξιολόγησης και του επανελέγχου των συμβάσεων οδηγεί όχι μόνο στις 6500 απολύσεις που έχει δεσμευθεί να κάνει η κυβέρνηση, αλλά και σε άλλες που θα ακολουθήσουν το 2015.

Ο Μηνάς Μοναστηρίδης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, είπε και αυτός ότι η αξιολόγηση και ο επανέλεγχος συμβάσεων είναι μέτρο για απολύσεις και σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι στους Δήμους συνεχίζουν τον αγώνα και την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου θα προχωρήσουν σε καταλήψεις δημαρχείων.