Παραλίγο ναυτική τραγωδία τα ξημερώματα της Κυριακής στα ανοιχτά της Κέρκυρας.

Το υπό ιταλική σημαία επιβατηγό-οχηματαγωγό «Γιουρόπα Λινκ» («Europa Link»), που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα (Ιταλία) μεταφέροντας 693 επιβάτες, 70 μέλη πληρώματος και 366 οχήματα, προσέκρουσε στις 02.55 στη νησίδα Περιστέρες, βορειοανατολικά του νησιού.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η πρόκληση ζημιάς στη δεξιά πλευρά του πλοίου και η εισροή υδάτων στα στεγανά και το λεβητοστάσιό του.

Με μέριμνα του πληρώματος κλείστηκαν οι υδατοστεγείς πόρτες των διαμερισμάτων και έγιναν προσπάθειες απάντλησης των νερών.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης, του Αρχηγείου του Λιμενικού, συνοδεία πλωτού του Λιμενικού, το πλοίο κατέπλευσε στις 04.05 στο λιμάνι της Κέρκυρας, όπου προσέδεσε με τη βοήθεια δύο ρυμουλκών.

Ολοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και διαπιστώθηκε ότι κανείς δεν έχει τραυματιστεί, ενώ και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του συμβάντος δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Δύτες έχουν καταδυθεί για να ελέγξουν το μέγεθος του ρήγματος που το «Γιουρόπα Λινκ» υπέστη.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα.

Οι επιβάτες φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία του νησιού και αναμένεται να προωθηθούν στον προορισμό τους με άλλο πλοίο της πλοιοκτήτριας εταιρείας (Minoan Lines).

Για την ώρα, εγκλωβισμένα παραμένουν στο εσωτερικό του τα 366 οχήματα, καθώς το «Γιουρόπα Λινκ» έχει πλαγιοδετήσει.